Petek, 26 Oktober 2018 10:18

Poziv za brezplačno psihosocialno svetovanje

Poziv za brezplačno psihosocialno svetovanje

Fundacija študentski tolar razpisuje pomoč v obliki brezplačnih psihosocialnih svetovanj, ki je namenjena študentom ŠOU v Ljubljani, ki so se zaradi različnih razlogov znašli v socialni stiski. 

Psihosocialno svetovanje je oblika pogovorne intervence, s pomočjo katere lažje in hitreje razrešimo težave in probleme. Ne osredotoča se ne le na duševne motnje, temveč tudi na reševanje človekovih vsakodnevnih osebnih težav, osebnostno rast posameznika oziroma posameznice in pozitivno naravnanost. 

Študent/ka se bo s strokovno usposobljenim svetovalcem pogovarjal/a o svoji osebnostni rasti, sprejemanju samega sebe in izboljšanju medosebnih odnosov.

Razlogi za obiskovanje psihosocialnega svetovanja so lahko osebna in socialna stiska, spopadanje s strahovi, tesnobo, fobijami, stresom, z različnimi oblikami odvisnosti, s težavami v odnosih, z obvladovanjem jeze, nespečnostjo, slabo koncentracijo, pomanjkanjem samospoštovanja in samozaupanja... Prav tako je pogovor z usposobljenim svetovalcem dober za tiste, ki imajo negativne in mračne misli, ne vidijo izhoda, so se znašli v situacijah, ki jih obremenjujejo ali preprosto za tiste, ki si želijo, da jih nekdo posluša. 

Svetovanje se odvija v odnosu zaupnosti, topline, brezpogojnega sprejemanja in empatije, ki osebi pomaga, da se odpre in vstopi na pot samospoznavanja. 

Pravica do brezplačnega svetovanja se lahko dodeli osebam, ki imajo v tekočem študijskem letu status študenta na kateremkoli visokošolskem ali višješolskem zavodu članice ŠOU v Ljubljani in niso v rednem delovnem razmerju.

Poziv traja do konca koledarskega leta 2018. Brezplačna psihosocialna svetovanja bodo potekala v prostorih Študentskega Kampusa na Pivovarniški 6 oziroma po dogovoru z izvajalcem svetovanja.

Če ste se znašli na razpotjih in menite, da bi vam življenje olajšal pogovor z osebo, ki se ukvarja s psihosocialnim svetovanjem, se obrnite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. kjer se boste osebno dogovorili za individualne pogovore. 

Kontakt

Fundacija Študentski tolar
Ustanova ŠOU v Ljubljani
Pivovarniška ulica 6, 1000 Ljubljana 

 

Uradne ure po predhodnem dogovoru preko elektronske pošte ali telefona.

 

info@studentski-tolar.si

01 43 80 219 

Obiščite nas tudi na Facebook strani.
Rezultat iskanja slik za instagram icon pngObiščite nas tudi na Instagramu.

Podporniki in partnerji