Petek, 20 Junij 2014 10:49

Razpis za brezplačne psihoterapije in psihološka svetovanja

Fundacija Študentski tolar, Ustanova ŠOU v Ljubljani, razpisuje pomoč v obliki brezplačne psihoterapije in psiholoških svetovanj s katerim želimo reševati trenutne stiske študentov, pomagati socialno ogroženim študentom in s tem prispevati k vzpostavitvi enakih možnosti pri dostopnosti visokošolskega ali višješolskega izobraževanja ter širiti možnosti za doseganje minimalne ravni kakovosti življenja študentov.

Upravičenci bodo na brezplačnih psihoterapijah in psiholoških svetovanjih spoznavali sebe in prišli v stik s svojimi potrebami, željami, cilji, ter začeli bolje razumevati vzroke za nastanek raznovrstnih težav ali skrbi. Bistven je proces odkrivanja in spreminjanja nezavednih vsebin in vzorcev, ki so privedli do nastanka različnih problemov ter posledično – prestrukturacija starih spominov ter prepričanj in oblikovanje novih stališč. Brezplačna psihoterapija in psihološko svetovanje potekata za posameznega upravičenca 8 srečanj oz. 2 meseca, kar je pravšnja količina časa za spreminjanje osnovnih miselnih povezav.

Psihoterapija in psihološko svetovanje se odvijata v odnosu zaupnosti, topline, brezpogojnega sprejemanja in empatije, ki osebi pomaga, da se odpre in vstopi na pot samospoznavanja. 

Pravica do brezplačne psihoterapije oz. svetovanja se lahko dodeli osebam, ki imajo v tekočem študijskem letu status študenta na kateremkoli visokošolskem ali višješolskem zavodu članice ŠOU v Ljubljani in niso v rednem delovnem razmerju ali prijavljeni na Zavod RS za zaposlovanje kot brezposelne osebe.


Podrobnejša navodila za prijavo in več informacij o razpisu najdete v razpisni dokumentaciji na koncu te objave, kjer najdete tudi obrazce za oddajo.

V Fundaciji Študentski tolar, Ustanovi ŠOU v Ljubljani, vas hkrati še pozivamo, da si razpisno dokumentacijo dobro preberete in pregledate, katere priloge morate poleg obrazcev še priložiti  k vaši vlogi.

 

Brezplačne psihoterapije in psihološka svetovanja izvaja Zavod Študentska svetovalnica

Kontakt

Fundacija Študentski tolar
Ustanova ŠOU v Ljubljani
Pivovarniška ulica 6, 1000 Ljubljana 

 

Uradne ure po predhodnem dogovoru preko elektronske pošte ali telefona.

 

info@studentski-tolar.si

01 43 80 219 

Obiščite nas tudi na Facebook strani.
Rezultat iskanja slik za instagram icon pngObiščite nas tudi na Instagramu.

Podporniki in partnerji