Četrtek, 02 April 2020 08:59

Poziv ob izbruhu koronavirusa Covid-19 - poziv je zaključen!

Poziv je zaključen. Prosilci bodo obveščeni s sklepom, ki ga bomo poslali z najkasneje 16. 5. 2020.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Cilj poziva je dodelitev nepovratne denarne pomoči petdesetim študentom in s tem prispevati k zmanjšanju izgube dohodka študentov v stiski. Posamezna enkratna denarna pomoč znaša v višini 150,00 €. Za več informacij si morajo prosilci prebrati še tudi dokumentacijo, spodaj pa objavljamo njen povzetek.

KDO SE LAHKO PRIJAVI?

 • Študentje, ki imajo v študijskem letu 2019/20 status študenta na visokošolskem ali višješolskem zavodu, ki je članica ŠOU v Ljubljani in niso v rednem delovnem razmerju;
 • Študentje, ki so v zadnjih treh mesecih (od 1. 1. 2020 do 31. 3. 2020) preko študentskega dela zaslužili vsaj 225,00 € (neto znesek).

Denarna pomoč se lahko dodeli študentom iz prejšnjega odstavka s slovenskim ali tujim državljanstvom, vendar le v primeru, da poleg zgornjih pogojev hkrati izpolnjujejo še vse naslednje:

 • prosilec ima v Republiki Sloveniji urejeno začasno ali stalno prebivališče;
 • prosilec ima odprt bančni račun pri izbrani banki (ne glede na državo) najmanj tri polne mesece, preden se na ta poziv prijavi;
 • prosilec NI vpisan na visokošolski ali višješolski zavod, ki je članica ŠOU v Ljubljani, kot študent na izmenjavi oziroma študent na praksi (npr. programi Erasmus+, Ceepus …);
 • prosilec je v socialni stiski, zaradi položaja, nastalega kot posledica epidemije korona virusa, ko je izgubil del dohodka zaradi nezmožnosti opravljanja študentskega dela.

 

KAJ POTREBUJEM ZA PRIJAVO?

 1. pisna prošnja (opis trenutne stiske, kot posledice epidemije zaradi koronavirusa Covid-19);
 2. izpolnjen Obrazec za dodelitev denarne pomoči;
 3. izpolnjena Izjava o osebnih računih in aktivnem članstvu v študentskem servisu ter nezaposlenosti;
 4. fotokopija osebnega dokumenta z obeh strani;
 5. fotokopija bančne kartice oz. kartic z obeh strani;
 6. trije izpolnjeni in podpisani izvodi Pogodbe o denarni pomoči študentom v stiski – Covid-19, s čimer se prosilec strinja s pogodbenimi določili;
 7. potrdilo o vpisu na visokošolski/višješolski zavod članice ŠOU v Ljubljani za študijsko leto 2019/20;
 8. dokazila bank/-e o vseh nakazilih prejemkih za zadnje tri polne mesece pred oddajo vloge (od 1. 1. 2020 do 31. 3. 2020); Na dokazilu mora biti razvidno tudi končno stanje.
 9. izpis zaslužkov, prejetih na podlagi napotnic študentskega servisa za zadnjih šest polnih mesecev pred oddajo vloge (od 1. 10. 2019 do 31. 3. 2020);
 10. izpolnjen Obrazec o priloženi dokumentaciji (priložen razpisni dokumentaciji).

Vsi dokumenti, dokazila, kot tudi sama vloga, morajo biti zapisani v slovenskem ali angleškem jeziku, denarne enote pa pretvorjene v evre.

 

KDAJ IN KAKO SE PRIJAVIM?

Rok za predložitev vlog je do vključno 16. 4. 2020 (velja poštni žig). Prosilec mora vlogo za dodelitev sredstev poslati s priporočeno pošto na naslov:

Fundacija Študentski tolar

Ustanova ŠOU v Ljubljani

Pivovarniška 6

1000 Ljubljana

 

Prosilec lahko zaradi izrednih razmer, ki vladajo v državi, po lastni presoji do istega roka pošlje vlogo tudi preko elektronske pošte na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.Prosilec lahko najkasneje do 9. 4. 2020 na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. zaprosi, da mu prijavni obrazec natisnemo in pošljemo na želeni naslov v Republiki Sloveniji.

Kontakt

Fundacija Študentski tolar
Ustanova ŠOU v Ljubljani
Pivovarniška ulica 6, 1000 Ljubljana 

 

Uradne ure po predhodnem dogovoru preko elektronske pošte ali telefona.

 

info@studentski-tolar.si

01 43 80 219 

Obiščite nas tudi na Facebook strani.
Rezultat iskanja slik za instagram icon pngObiščite nas tudi na Instagramu.

Podporniki in partnerji