Ponedeljek, 28 September 2020 08:00

Poziv v letu 2020 za dodelitev nepovratne denarne pomoči študentom v stiski

POZIV JE ZAKLJUČEN. 

 

Cilj poziva je dodelitev nepovratne denarne pomoči prosilcem ter s tem prispevati k zmanjšanju socialne stiske študentov, ki izpolnjujejo pogoje in merila iz tega poziva. Na tem pozivu za nepovratno denarno pomoč v letu 2020 so predvidena sredstva v višini 20.000,00 €. Posamezna enkratna denarna pomoč znaša v višini med 400 in 600 €. Za več informacij si morajo prosilci prebrati še tudi dokumentacijo, spodaj pa objavljamo njen povzetek.

 

KDO SE LAHKO PRIJAVI?

 • Študentje, ki imajo v študijskem letu 2020/21 status študenta na visokošolskem ali višješolskem zavodu, ki je članica ŠOU v Ljubljani in niso v rednem delovnem razmerju;
 • so prvo leto brez statusa študenta in so hkrati še vedno vpisani na visokošolski ali višješolski zavod, ki je članica ŠOU v Ljubljani, (tj. »pavzirajo«) in niso v rednem delovnem razmerju.

Denarna pomoč se lahko dodeli študentom iz prejšnjega odstavka s slovenskim ali tujim državljanstvom, vendar le v primeru, da poleg zgornjih pogojev hkrati izpolnjujejo še vse naslednje:

 • prosilec ima v Republiki Sloveniji urejeno začasno ali stalno prebivališče;
 • prosilec ima odprt bančni račun pri izbrani banki (ne glede na državo) najmanj šest polnih mesecev, preden se na ta poziv prijavi;
 • prosilec NI vpisan na visokošolski ali višješolski zavod, ki je članica ŠOU v Ljubljani, kot študent na izmenjavi oziroma študent na praksi (npr. programi Erasmus+, Ceepus …).

 Ne glede na prejšnje odstavke se pomoč ne more dodeliti osebi, ki je v zadnjih 12 mesecih že prejela dve denarni pomoči Fundacije Študentski tolar ali skupno prejela že 5 denarnih pomoči Fundacije Študentski tolar (izjema je Poziv ob izbruhu koronavirusa Covid-19).

 

KAJ POTREBUJEM ZA PRIJAVO?

 1. pisna prošnja(opis trenutne stiske, opis splošnega socialnega položaja prosilca in namen porabe denarne pomoči);
 2. izpolnjen obrazec za dodelitev denarne pomoči;
 3. izpolnjena Izjava o osebnih računih in aktivnem članstvu v študentskem servisu ter nezaposlenosti;
 4. fotokopija osebnega dokumenta z obeh strani;
 5. fotokopija bančne kartice kartic z obeh strani;
 6. trije izpolnjeni in podpisani izvodi Pogodbe o nepovratni denarni pomoči študentom v stiski 2020;
 7. potrdilo o vpisu na visokošolski/višješolski zavod članice ŠOU v Ljubljani za študijsko leto 2020/21 ali potrdilo o pavziranju na tej članici;
 8. dokazila bank/-e o vseh nakazilih/prejemkih za zadnjih šest polnih mesecev pred oddajo vloge (npr. od 1. 4. 2020 do 30. 9. 2020) - na dokazilu mora biti razvidno tudi končno stanje;
 9. izpis zaslužkov, prejetih na podlagi napotnic študentskega servisaza zadnjih šest polnih mesecev pred oddajo vloge (npr. od 1. 4. 2020 do 30. 9. 2020);
 10. potrdilo ali fotokopijo potrdila iz gospodinjske evidence (dobite ga na upravni enoti)
 11. fotokopija potrdila o prejetih dohodkih za koledarsko leto 2019 fotokopija dohodninske odločbe za koledarsko leto 2019 za vse člane gospodinjstva, ki so starejši od 16 let (dobite tudi preko portala eDavki)
 12. izpolnjen Obrazec o priloženi dokumentaciji(priložen razpisni dokumentaciji).

Vsi dokumenti, dokazila, kot tudi sama vloga, morajo biti zapisani v slovenskem ali angleškem jeziku, denarne enote pa pretvorjene v evre.

 

KDAJ IN KAKO SE PRIJAVIM?

Rok za predložitev vlog je do vključno 30. 11. 2020 (velja poštni žig) oz. najkasneje do porabe sredstev po tem pozivu. Prosilec mora vlogo za dodelitev sredstev poslati s priporočeno pošto na naslov:

Fundacija Študentski tolar

Ustanova ŠOU v Ljubljani

Pivovarniška 6

1000 Ljubljana

Za vsa dodatne vprašanja smo dosegljivi na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali preko telefonske številke: 01 4380 219.

 

Kontakt

Fundacija Študentski tolar
Ustanova ŠOU v Ljubljani
Pivovarniška ulica 6, 1000 Ljubljana 

 

Uradne ure po predhodnem dogovoru preko elektronske pošte ali telefona.

 

info@studentski-tolar.si

01 43 80 219 

Obiščite nas tudi na Facebook strani.
Rezultat iskanja slik za instagram icon pngObiščite nas tudi na Instagramu.

Podporniki in partnerji