Sreda, 10 Januar 2018 15:19

Razpis za dodelitev rabljenih računalnikov za študente v stiski 2018

Fundacija Študentski tolar, ustanova ŠOU v Ljubljani objavlja Razpis za dodelitev rabljenih računalnikov za študente v stiski 2018.

 

Rabljene računalnike smo v Fundaciji Študentski tolar prejeli kot donacija Študentske organizacije Slovenije, računalnike pa so popravili in pripravili za v uporabo v društvu Duh časa.

Z akcijo želimo olajšati študij študentom v socialni stiski, ki lahko za računalnik zaprosijo preko tega razpisa. Preko razpisa bomo upravičenim prosilcem razdelili 10 rabljenih stacionarnih računalnikov. Upravičenci iz razpisa prejmejo računalnik z naloženim odprtokodnim operacijskim sistemom Linux, miško, tipkovnico, ekran ter kable.

Vsi računalniki so opremljeni s poslovenjenim operacijskim sistemom, na namizju imajo pripravljena navodila za uporabo, ki uporabnika seznanijo z najosnovnejšimi informacijami, da lahko začne z delom oz. uporabo. Na računalnik so nameščeni: pisarniški paket, zaščita pred zlobnimi kodami, predvajalniki, orodja za obdelavo multimedijskih datotek, igre ipd. Prejemnikom računalnikov bodo v društvu Duh časa nudili uporabniško pomoč (le v primeru, da bodo prejemniki teh računalnikov obdržali nameščen operacijski sistem).

 

Računalnik se lahko dodeli osebam, ki niso v rednem delovnem razmerju in izpolnjujejo enega od spodnjih dveh pogojev:

  • ki imajo v tekočem študijskem letu status študenta na katerem koli visokošolskem ali višješolskem zavodu članice ŠOU v Ljubljani (seznam je priložen v prilogi razpisa)
  • pa so prvo leto brez statusa študenta na tej članici in imajo dovoljenje članice za opravljanje obveznosti v tem študijskem letu.

 

Rok za predložitev vlog je do vključno 15. februarja 2018.

** Vsi prejemniki pomoči Fundacije Študentski tolar v letih 2016 in 2017, lahko oddajo samo vlogo (obrazec) in motivacijsko pismo (brez ostalih prilog in dokazil).

 

Podrobnejša navodila za prijavo in več informacij o razpisu najdete v razpisni dokumentaciji na koncu te objave, kjer najdete tudi obrazce za prijavo.

Kontakt

Fundacija Študentski tolar
Ustanova ŠOU v Ljubljani
Pivovarniška ulica 6, 1000 Ljubljana 

 

Uradne ure po predhodnem dogovoru preko elektronske pošte ali telefona.

 

info@studentski-tolar.si

01 43 80 219 

Obiščite nas tudi na Facebook strani.
Rezultat iskanja slik za instagram icon pngObiščite nas tudi na Instagramu.

Podporniki in partnerji