Torek, 31 Marec 2020 08:30

Poziv za brezplačno psihosocialno svetovanje

Fundacija Študentski tolar tudi v času epidemije zaradi virusa korone razpisuje pomoč v obliki brezplačnih psihosocialnih svetovanj, ki je namenjena študentom ŠOU v Ljubljani, ki so se zaradi različnih razlogov znašli v socialni stiski. Poziv traja do konca meseca aprila 2020, zato študentom svetujejo, da se čim prej obrnejo na spodaj zapisani elektronski naslov.

Psihosocialno svetovanje je oblika pogovorne intervence, s pomočjo katere lažje in hitreje razrešujemo težave. Ne osredotoča se le na duševne motnje, temveč tudi na reševanje človekovih vsakodnevnih osebnih težav, osebnostno rast posameznika ali posameznice in na pozitivno naravnanost. 

Študent ali študentka se bo s strokovno usposobljenim svetovalcem pogovarjal/-a o svoji osebnostni rasti, sprejemanju samega sebe in izboljšanju medosebnih odnosov.

Razlogi za obiskovanje psihosocialnega svetovanja so lahko osebna in socialna stiska, spopadanje s strahovi, tesnobo, fobijami, stresom, z različnimi oblikami odvisnosti, s težavami v odnosih, z obvladovanjem jeze, nespečnostjo, slabo koncentracijo, pomanjkanjem samospoštovanja in samozaupanja ... Prav tako je pogovor z usposobljenim svetovalcem dober za tiste, ki imajo negativne in mračne misli, ne vidijo izhoda, so se znašli v položajih, ki jih obremenjujejo, ali preprosto za tiste, ki si želijo, da jih nekdo posluša. 

Svetovanje se odvija v odnosu zaupnosti, topline, brezpogojnega sprejemanja in empatije, ki osebi pomaga, da se odpre in vstopi na pot samospoznavanja. 

Svetovanje za posameznika ali posameznico znaša do dvajset ur in je za študenta ali študentko brezplačna. Stroške svetovanja v celoti v vašem imenu krijemo v Fundaciji Študentski tolar, kjer sredstva za lastno delovanje prejemamo iz naslova našega ustanovitelja – Študentske organizacije Univerze v Ljubljani.

Pravica do brezplačnega svetovanja se lahko dodeli osebam, ki imajo v tekočem študijskem letu status študenta na katerem koli visokošolskem ali višješolskem zavodu članice ŠOU v Ljubljani in niso v rednem delovnem razmerju (glej prilogo).

Brezplačna psihosocialna svetovanja bodo zaradi trenutnih razmer, nastalih zaradi epidemije virusa korone, potekala z uporabo multimedijskega orodja (npr. programa Skype oz. drugega v dogovoru med študentom in izvajalcem) na daljavo.

Če ste se znašli na razpotjih in menite, da bi vam življenje olajšal pogovor z osebo, ki se ukvarja s psihosocialnim svetovanjem, se obrnite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., kjer se boste skupaj s strokovno usposobljenim svetovalcem dogovorili za individualne pogovore.

Kontakt

Fundacija Študentski tolar
Ustanova ŠOU v Ljubljani
Pivovarniška ulica 6, 1000 Ljubljana 

 

Uradne ure po predhodnem dogovoru preko elektronske pošte ali telefona.

 

info@studentski-tolar.si

01 43 80 219 

Obiščite nas tudi na Facebook strani.
Rezultat iskanja slik za instagram icon pngObiščite nas tudi na Instagramu.

Podporniki in partnerji