Ponedeljek, 13 December 2021 09:13

Poziv v letu 2021 za dodelitev nepovratne denarne pomoči študentom v stiski

Namen poziva Fundacije Študentski tolar, ustanove ŠOU v Ljubljani je reševanje socialne stiske študentov in povečanje možnosti za doseganje minimalne ravni kakovosti življenja študentov. Sredstva za denarno pomoč so pridobljena iz naslova Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani). Na tem pozivu so predvidena sredstva v višini 26.000,00 €.

KDO SE LAHKO PRIJAVI?

 • Študentje, ki imajo v študijskem letu 2021/22 status študenta na visokošolskem ali višješolskem zavodu, ki je članica ŠOU v Ljubljani in niso v rednem delovnem razmerju;
 • so prvo leto brez statusa študenta in so hkrati še vedno vpisani na visokošolski ali višješolski zavod, ki je članica ŠOU v Ljubljani, (tj. »pavzirajo«) in niso v rednem delovnem razmerju.

Denarna pomoč se lahko dodeli študentom iz prejšnjega odstavka s slovenskim ali tujim državljanstvom, vendar le v primeru, da poleg zgornjih pogojev hkrati izpolnjujejo še vse naslednje:

 • prosilec ima v Republiki Sloveniji urejeno začasno ali stalno prebivališče;
 • prosilec ima odprt bančni račun pri izbrani banki (ne glede na državo) najmanj šest polnih mesecev, preden se na ta poziv prijavi;
 • prosilec NI vpisan na visokošolski ali višješolski zavod, ki je članica ŠOU v Ljubljani, kot študent na izmenjavi oziroma študent na praksi (npr. programi Erasmus+, Ceepus …). 

Ne glede na prejšnje odstavke se pomoč ne more dodeliti osebi, ki je v zadnjih 12 mesecih že prejela dve denarni pomoči Fundacije Študentski tolar ali skupno prejela že 5 denarnih pomoči Fundacije Študentski tolar.

KAJ POTREBUJEM ZA PRIJAVO?

 1. pisna prošnja (opis trenutne stiske, opis splošnega socialnega položaja prosilca in namen porabe denarne pomoči);
 2. izpolnjen obrazec za dodelitev denarne pomoči;
 3. izpolnjena Izjava o osebnih računih in aktivnem članstvu v študentskem servisu ter nezaposlenosti;
 4. fotokopija osebnega dokumenta z obeh strani;
 5. fotokopija bančne kartice kartic z obeh strani;
 6. trije podpisani izvodi Pogodbe o denarni pomoči študentom v stiski 2021, s čimer se prosilec strinja s pogodbenimi določili (so del obrazca);
 7. potrdilo o vpisu na visokošolski/višješolski zavod članice ŠOU v Ljubljani za študijsko leto 2021/22 ali potrdilo o pavziranju na tej članici;
 8. dokazila bank/-e o vseh nakazilih/prejemkih za zadnjih šest polnih mesecev pred oddajo vloge (npr. od 1. 6. 2021 do 30. 11. 2021) - na dokazilu mora biti razvidno tudi končno stanje;
 9. izpis zaslužkov, prejetih na podlagi napotnic študentskega servisa za zadnjih šest polnih mesecev pred oddajo vloge (npr. od 1. 6. 2020 do 30. 11. 2021);
 10. izpolnjena Izjava o številu družinskih članov v skupnem gospodinjstvu (del obrazca);
 11. fotokopija potrdila o prejetih dohodkih za koledarsko leto 2020 oz. fotokopija dohodninske odločbe za koledarsko leto 2020 za vse člane gospodinjstva, ki so starejši od 18 let (dobite tudi preko portala eDavki)
 12. izpolnjen obrazec o priloženi dokumentaciji (priložen razpisni dokumentaciji).

Vsi dokumenti, dokazila, kot tudi sama vloga, morajo biti zapisani v slovenskem ali angleškem jeziku, denarne enote pa pretvorjene v evre.

 

KDAJ IN KAKO SE PRIJAVIM?

Rok za predložitev vlog je do vključno 31.1.2022 (velja poštni žig) oz. najkasneje do porabe sredstev po tem pozivu. Prosilec mora vlogo za dodelitev sredstev poslati s priporočeno pošto na naslov:

Fundacija Študentski tolar, ustanova ŠOU v Ljubljani

Pivovarniška 6

1000 Ljubljana

Za vsa dodatna vprašanja smo dosegljivi na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali preko telefonske številke: 01 4380 219.

 

Kontakt

Fundacija Študentski tolar
Ustanova ŠOU v Ljubljani
Pivovarniška ulica 6, 1000 Ljubljana 

 

Uradne ure po predhodnem dogovoru preko elektronske pošte ali telefona.

 

info@studentski-tolar.si

01 43 80 219 

Obiščite nas tudi na Facebook strani.
Rezultat iskanja slik za instagram icon pngObiščite nas tudi na Instagramu.

Podporniki in partnerji