Print this page
Torek, 17 November 2020 10:15

Poročilo o delovanju FŠT za januar–september 2020

Objavljamo poročilo o našem delovanju in rezultatih, ki smo jih dosegli v letošnjem letu do vključno septembra. V njem so predstavljene vse dosedanje oblike pomoči in druge dejavnosti, poraba sredstev, način dela, vaše mnenje o nas ter problematike s katerimi se srečujemo.

Od januarja do septembra 2020 smo v okviru svojih programov izvedli (ali še izvajamo) naslednje programe: nepovratne denarne pomoči študentom v stiskinepovratne denarne pomoči študentom v stiski zaradi izbruha koronavirusanepovratne denarne pomoči študentskim družinamsubvencionirani jezikovni tečajisubvencionirani strokovni tečajisubvencionirani športni tečaji in športne vadbebrezplačno lektoriranje in tiskanje zaključnih študijskih delnepovratne denarne pomoči študentom romskih skupnosti, dodeljevanje materialnih pomoči, brezplačno psihosocialno svetovanje in druge manjše ali kratkoročne dejavnosti ter sodelovali v Erasmus+ programu.
V prvih osmih mesecih smo v svoje programe vključili 574 mladih.
 
Delo je bilo letos omejeno zaradi prisotnih težava zaradi koronavirusa, a v resnici za nas poleg tega še tudi zaradi zmanjšanja prihodkov s strani ŠOU v Ljubljani. Prisotna epidemija ni vplivala na naše delo z zmanjšanjem obsega dela, temveč je bil ta še celo povečan, saj je bilo zaradi epidemije žal še več študentov v stiski. Naš ustanovitelj žal na to po našem mnenju ni primerno odreagiral, za kar se naši ciljni publiki opravičujemo. V tem obdobju smo po nekaj letih premora znova tesno sodelovali tudi s Študentsko organizacijo Slovenije in še njenimi organizacijskimi oblikami.

Več informacij o našem delu je na voljo v spodaj objavljenem celotnem poročilu.